Fjällen Del IV

Det här var den sista dagen i fjällen kan man säga, för på torsdagen packade vi och åkte direkt efter att vi käkat frukost. Så det var alltså den här dagen jag skulle passa på att göra allt som jag inte hunnit med tidigare. Ett av dom stora önskemålen från min sida var att åka till Vemdalsskalet och testa lite nya backar. Tyvärr så var inte resten av sällskapet så sugna på det, så dagen började med lite livliga diskussioner. Till slut var vi iaf ute i backen och åkte, men efter endast ett åk gav pappa med sig och sa att vi kunde åka till skalet ändå. Så jag hoppade ur skidorna och hyvade upp dom i takboxen, körde familjen Axelsson raka vägen till vemdalen. Först stannade vi vid hotellet och själva huvudstället, men vi kom fram till att vi ville testa den nya sexstols-liften vid skalspasset, så vi åkte en bit till. Jag, syrran och pappa hoppade ur och spännde på skidorna medan mamma, som hade skadat sig lite(men det är en annan historia som jag kan ta lite senare) körde tillbaka till huvudentrén för att parkera bilen.

image129

Det var lite mer drag här i skalet än vid klövsjö och det berodde på att det var Student Skiweek 08, så det var gött om åkare jag kunde jämföra mina skills med. Dessutom var det en massa kineser som sprang omkring i backarna med endast skor på, fråga mej inte varför men så var det.

image130

Vädret var väl sådär, eller rättare sagt svinkallt. Det var - 8 °C nere vid centret men det blåste ordentligt upp på topparna, så jag skulle nog gissa på en -25 °C där uppe. Tur man hade gott om varja kläder på sig, och luvan gjorde sitt på skallen min. Pappa däremot hade det tuffare för han hade inga googles. Men ett telefonsamtal senare var moder påväg till skidshoppen för att införskaffa sig ett par. När vi kom ner till centret stog morsan där med brillorna så nu var alla nöjda, nästan iaf... jag och syrran började känna oss hungriga så vi fattade snabbt beslutet att gå in och luncha på Sibylla. Det är sällan som en burgare slunkit ner så enkelt i magen min. Satt som spiken i kistan.

image131

Med nytt bränsle i tanken och nya brillor för pappsen drog vi iväg på det som skulle bli 2008 år skidsemesters sista åkning. Snövindarna hade avtagit och himlen klarnade faktiskt upp ett tag så vädret blev avsevärt mycket bättre. Min åkning blev också bättre när jag fick tillbaka känseln i fingar och tår. Ja det blev helt klart en lyckad avslutning på den redan lyckade semstern.

image132

När vi kom tillbaka till Klövsjö och dom andra gick vi till puben. Öl och handboll var det som stod på menyn. En riktig rysarmatch blev det också. Det var alltså matchen där Sverige gjorde sista och avgörande målet med endast en sekund kvar på tavlan. Snacka om att det jublades alltså. Lyckliga gick vi tillbaka till våra lägenheter för att laga till den sista måltiden. Den här gången var det min familjs tur och det som serverades var älgfilé-gryta med stekt potatis. Åt tills jag sprack var precis vad jag gjorde. Sen minns jag inge mer av den kvällen.

image136

Dagen därpå var det alltså städning och packning som gällde. Vi delade upp sysslorna, även om jag kan erkänna att jag gjorde minst, men huset blev fint iaf. När allt var klart gick vi till puben en sista gång  för att dricka en rykande varm choklad. Jisses vad god den var. Sen var det bara hemfärden kvar och vipps så var det roliga slut för den här gången. På hemresan såg jag på filmen Försoning(Atonement), som faktiskt fick full pott i GD:s recension. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag faktiskt inte att den var värd det höga betyget. Däremot är jag kär i Keira Knightley, men det är en annan sak. Filmen var lite seg men endå underhållande på nått sätt jag inte kan förklara. Ja jag tycker iaf att den var sevärd.

image134

Justja, det var ju dedär med morsan skada också. Det var såhär det gick till... Dagen var måndag och alla förutom mamma och Per hade gett sig ut i slalombackarna. Per hade ingen större lust att åka, men mor min hade bestämmt sig för att bättre på konditionen lite. Så hon åkte iväg längdskidspåret, vart nu det låg. Allt gick bra och vallningen verkade fin, men plötsligt kom det en sån här rysligt brant backe... Mamma skulle då ta sig ur spårningen för att stanna vid sidan om och gå ner för backen. Det hon snart märkte var att farten var lite väl hög så rätt var det var hade hon trasslat ihop skidorna på nått(för mig helt ofattbart) sätt och föll med en dunns ner i marken. Hon märkte direkt att nånting var fel och när hon tittade ner mot lillfingret såg hon att det pekade åt helt håll. För er som inte känner min mamma så är hon en person som vid 99 gånger av 100 hade svimmat vid den här synen, så jag är mäkta imponerad att hon lyckades ta sig tillbaka dom tre kilometrarna med fingret som eventuellt var brutet. Ja ni får skratta om ni vill för det är precis vad jag gör.
Som tur var är både mamma och pappa Brickman läkare så hjälpen fanns på närmast tänkbara ställe. Efter en hemgjord spjälning med en sånhär nypa man stänger påsar med var fingret tillräckligt fixat för att överleva resten av semestern. När vi kom hem till Gävle igen åkte hon med fingret till sjukhuset och tydligen hade fingret hoppat ur led men sen hoppat halvt tillbaka igen. Det var därför det var lite krokigt. Så efter några sprutor drog doktorn tillbaka fingret i led och nu är fingret i stort sett helt återställt.

END OF KLÖVSJÖ 08 !!!

image135


Grattis!!!

Till Calle Brickman som fyller 18 år idag !!!          

   Välkommen in i vuxenvärlden  ; )


image128

Donnerstag!

Hejsan hoppsan lillebror! Idag är en ganska bra sak, fast det är mycket som händer. Skolan var sådär, två matte och en tyskalektion men på tyskan kollade vi på en bra film som hette Die fetten jahre sind vorbei, så det var nice. På lunchen blev jag lite överraskad när jag hade lassat på ordentligt med det som jag trodde var köttfärslimpa, men som tydligen var kålpudding. Kanske inte var världens godaste så tur hade jag att jag hade lagt på lite fisk på tallriken också. Det var iaf lika random som det brukar. 

Slutade tidigt idag eftersom jag endast har individuellt val på udda fredagar. Soft som fan är det. Så nu sitter jag här hemma och samlar krafter för snart ska jag åka iväg och träna med a-laget. Den träningen slutar 18.50 så jag har då 10 min på mig att gå från b-hallen till a-hallen där brynäs ska spela mot modo kl 19. Om det behövs så ställer jag mig och jobbar i nån av kioskerna annars blir det till att kolla på matchen. Sen har vi träning med J20 kl 21.30 så jag hinner inte ens se färdigt på matchen. Ja det kommer bli lite stressigt som ni märker, men det är så det ska vara gott folk. Träningen håller på till 22.30 så om jag skyndar mig hem kanske jag är hemma och hinner skriva färdigt DEL IIII  av fjäll-inläggen innan Two and a half men börjar på tv3 kl 23.55.  Efter det är det som vanligt godnatt. 

Ha det gött !!!  

Onsdagen i helhet

Idag var det en ganska lugn och skön dag, inga träningar för ovanligehetens skull. Det tackar vi för. Skönt att få vila kroppen lite. När jag nu fick så mycket tid över föreslog pappa att vi skulle övningsköra lite, så vi drog ner mot stan men körde bara igenom innan jag styrde vidare mot sörby och fridhem där jag körde runt på lite smågator. Sen körde jag ut ur stan och tog tolvforsvägen via lexe hem igen. Väl hemma plockade vi upp syster min skom skulle iväg till stallet. Kul tänkte jag, som fick gasa på lite ute på rix 80. Ut till valbo skjutsade jag henne sen åkte vi hem igen. Två timmars körning blev det alltsom allt tror jag. För er som inte bor i gävle så kan jag säga att det har snöat typ 2 dm här idag så det var riktigt rallyväder jag körde runt i. Och bilen jag körde var en Ford Focus som farsan har lånat. Skönt som fan att köra diesel(men det skiter väl ni i). Och bra gick det också. Nu ska jag snacka med Ansans och boka in halkkörning och körlektioner snart. För när hockeyn tar slut och jag får mer tid till annat ska jag banne mej se till att fixa det där körkortet.

image125



Ps. Grattis till kusin Kajsa som fyllde 2 år idag (30 jan) Ds.

image127

Fjällen Del III

Dag tre i fjällen blev nog den roligaste dagen om jag ska jämföra dagarna. Förmiddan var precis som måndan. Upp tidigt å ut i backen. Den här dagen kan jag iaf säga att det blev mer kvallité i åkningen, för det var först nu som calle kände sig så pass säker att han ville testa svarta pister(även om jag gjorde nått svart åk under måndan så blev det iaf mycket mer av det den här dan). Lunch med krovgrillning vid grillplatsen igen. Kan säga att choritzo är underbart efter några timmar i backen. Sen blev det ännu mer åkning under eftermiddan. Fast idag körde vi inte enda till 15.30 för vi skulle spara lite krafter till kvällsåkningen som väntade. Därför fick vi lite tid till att göra läxor som lärarana hade skickat med oss. Ni kan ju gissa om det blev mycket gjort. 
Lite tyskaglosor fick jag iaf gjort innan jag följde med morsan och farsan till ett litet gårdsmejeri där vi köpte en massa goda ostar som vi skulle smaska i oss på kvällen. När vi kom hem igen joinade jag resten av de skoltrötta ungdomarna vid tv:n och de bärbara datorerna. Vi roade oss iaf med bland annat en filminspelning som tjejörna hade planerat ihop fram till kl 19,30 då det var dags att börja klä sig för kvällsåket. Videokameran var även med då för det skulle tydligen spelas in nån skidtävlingsscen. Själv plockade jag på mig kameran för att få lite fina kvällsbilder. Blev faktiskt ganska nöjd med resultatet. Kan även meddela att det hunnit bli ca 10 grader kallare ute så temperaturen låg på - 16 °C.
Kändes i fingrarna om man säger så.  Men inte fan gnäller man för det, snön var nästintill perfekt och svängarna satt där dom skulle. Calle och jag testade även på lite offpist. Det var en upplevelse utöver det vanliga kan jag säga. Sen blev ju inte saken mycket bättre av att det var mörkt ute också. Men det var sjukt roligt iaf.

        

Efter åkningen hade föräldrarna varit duktiga att laga maten som stog färdig att serveras. Idag var det Brickmans tur att bjuda. Rätten hette nånting med kärlek, men jag minns inte exakt. Gott var det iaf, riktigt riktigt gott. Pasta med en slags tomatsås är väl den bästa beskrivning jag kan komma med.
Efter maten väntade bastun . Idag hade vi bestämmt oss för att springa ut i snön och kasta oss, och tävlingsmänniskor som vi alla är så ville den ena vara bättre än den andra. Vi sprang längre och längre för varje gång. När vi kom in i bastun för tredje gången efter att ha vart ute å rullat fick calle en idé som skulle göra honom till den klart modigaste(eller dumdristigaste, avgör själva). När vi andra sprang ut och gjorde kullerbyttor och liknande passade calle på att spänna på sig pjäxorna och sno åt sig skidorna. Vi trodde knappt våra ögon när han stakade iväg mot backen i endast badbyxor på kroppen. Han vart rejält kall när han hade gjort ett åk ner för backen och skulle ta sig tillbaka till lägenheten kan jag säga.
Efter dessa påfrestningar var alla tröööötta så lamporna släcktes inte långt efter att vi hade duschat av oss bastusvetten.  

image122

image123

image124

Roomservice!

Välkommen tillbaka säger vi till Johnnie Krigström och Mattias Särnholm. En ny säsong av programmet har precis startat. Men nu måste jag fortsätta kika.

Kanal 5 kl 20.00 för er som inte redan visste!!!

image116

image117

Fjällen Del II

Då ska jag berätta om hur Måndagen var uppe i fjällen. Det var alltså den första dagen vi åkte skidor.

Upp kl 8 å slängde i oss lite frukost, eller ganska mycket blev det för man skulle ju överleva hela förmiddan i backen. När klockan började närma sig 9 var i stort sett alla färdiga för att gå den ca 100 meter långa vägen från våra lägenheter till skidshoppen och huset där man payade för liftkorten. Ja sen var det bara att staka upp till liften och köra på. Eftersom calle och sanna aldrig hade åkt skidor förr så började alla lite lugnt i de gröna backarna, men calle insåg ganska snart  att det fanns rätt stora likheter mellan slalom och hockey så han lärde sig faktiskt att åka helt dugligt på endast några åk. Därför dröjde det inte länge innan vi hakade på dom längre liftarna som tog oss upp till toppen av Klövsjös skidanläggning. Efter lite brantare åkning i några röda backar började jag känna mig i form och dom andra också för den delen(tror jag).

image110

Kommer inte ihåg exakt hur länge vi körde på men nångång runt tolv tror jag vi tände elden och grillade korv längst ner i backen. Det var en helt perfekt måltid tid det, annat än vad sodexho brukar bjuda på. 
Efter att man hade tryckt i sig några korvar och fått en hel del rök indränkt i kläderna stack jag och dom andra ut i backen igen. Det var full rulle enda till stängningsdags. Dock var det redan vid 15.30 så det var inte så sent iaf. Men det räckte gott med dom där 5½ timmarna känndes det som. 

                 

När vi hade hängt av oss kläderna slog vi igång bastun såklart. Sen blev det lite chillande och godisätande under tiden som bastun värmde opp. Den här gången blev det en längre stund i bastun faktiskt, iaf för min del, och f*n vad skönt det var!!! Sörjer stort att vi inte äger en bastu i vårat house där hemma. Efter bastun kände man sig lagom mör så därför begav jag mig upp till föräldrarnas lägenhet. Till min stora förvåning lagades det ingen mat när jag kom dit, för det var nämligen så att "pörlie" hade födelsedag, så vi skulle gå till restaurangen och käka gott. Fräscht å fint var det där och god mat också. Min texastallrik som bestod av revbensspjäll, kycklingvingar, pommes och massa goda såser var jäkligt god. Inte i Cowboydinner-från-Church-Street-klass men det är det ju ingen mat som är så. Vi stannade rätt länge på restaurangen så när vi kom tillbaka till våra apartments var alla så trötta att det blev sängarna på en gång. 

image115


Imorgon blir det en ny dag med helt andra händelser!!! ; )   


Mönstring 28-29 februari !!!

Ja när man kollade posten idag när jag kom hem från skolan var det två brev till mig för ovanlihetens skull. Det ena var från svensk kassaservice om att mitt leg har kommit. Det andra var från pliktverket. Efter en stunds läsning så stog det klart att jag om precis en månad ska sätta mig på tåget till stockholm för utföra mönstringen. Ska bli riktigt intressant att få mäta sina skills med övriga jämnåriga pöjkar i landet. Under de två dagarna ska det testas allt från kondition och styrka till intelligens och sätt att tänka. Ja det kommer säkerligen att bli två minnesvärda dagar. Nu kanske det är dags att börja träna lite inför det också, även om jag är i bra form fysikskt så kan man ju alltid bli lite bättre. Det känns som det var ett tag sen man var ute å sprang nu också, så det får nog bli några mil innan det bär av.

image109

Fjällen Del I

Vi är nu så långt tillbaka i tiden som Söndagen den 20/1. Det var dagen vi åkte till Klövsjö om nån inte hade koll på det. Steg upp ganska tidigt och tur var väl det för det tog sin lilla tid att packa bilen. Med all packning som vi hade med oss  kunde vi gott ha stannat 4 år ist för 4 dagar. Aja tillslut var det iaf fullt i bilen och vi gav oss iväg när klockan hade passerat halv tio. Kl 11 gjorde vi vårat första stopp. MAX i bollnäs. 30 min senare och ett Deluxe-mål mättare fortsatte våran resa mot de snöklädda bergstopparna. Måste också tilllägga att det var den roligaste bilresan jag upplevt. Anledningen var att jag har fixat en sladd till laptopen så man kan ladda via 12-voltaren i bilen. Så på den annars så seeega resan upp till fjällen blev det nu en trevlig filmstund.
Först ut var Sällskapsresan SOS. Efter den kom Sällskapsresan, den ofrivillige golfaren.

Kl 15 kom vi fram till Klövsjö. Backarna stänge 15,30 så tyvärr blev det ingen skidåkning under första dagen. 
Efter att allt var i sin ordning och jag å Calle hade snott åt oss dom bästa rummen slog vi på bastuaggregatet.
I väntan på att bastun skulle bli varm kikade alla på tv och efter en kort stunds bastubad(vi är ju inga finnar) käkade vi en utsökt middag.

Efter maten hände det inte så mycket mer för vi skulle ju upp tidigt dagen därpå eftersom backarna öppnade 9.00 och några av oss behövde hyra lite utrustning.

                      
        SOS                    vuxna uppe barn nere                                                    


                              
       köket                                        barnbacken by night

  

      mitt rum



       Imorgon kommer Fjällen Del II 

Back in business!

Efter en bloggpaus på ungefär en vecka är jag alltså tillbaka igen. Massvis med saker har hänt sen jag skrev sist. Frågan är bara hur jag ska få tid med att skriva ner allt. Det bli nog så att jag skriver lite kortare inlägg om alla sakerna som jag vart med om istället för att skriva ett långt. Låter det som en bra idé ?

Det tycker iaf jag så om ni bara har lite tålamod så kommer bloggen snart att fyllas med trevliga små inlägg.

Först ut blir ...

Då var det dags

Om en sissådär 8 timmar sitter jag väl å käkar frukost. Sedan ska v stuva in vårat pick å pack i bilen innan vi ger oss iväg på den ca 5 timmar långa bilresan upp till Härjedalen, eller Klövsjö närmare bestämt. 

Blev inget skrivet under fredagen och lördagen. Det berodde på en hel del saker som jag hade för mig.
I fredas var det nämligen en trevlig fest mitt ute i ingenstans. Bönan skulle det tydligen vara men så fan heller. Efter att ha åkt igenom bönan så tog det ett tag innan vi kom fram till ett ställe som hette rännavägen. Innan vi alla på bussen hade insett att vi var framme så hann den swischa förbi, så det var bara att hoppa av vid nästa hållplats. Men med några mobil-lampor så gick det galant i mörkret. Efter en 20 min promenad med ständig mobilkontakt med  husets ägare lyckades vi till slut hitta dit. Och vilket jävla ställe det var. Hade lätt stannat där resten av livet om man fick. Havstomt gjorde ju inte saken sämre om man säger så.
Aja hade iaf en riktigt trevlig kväll med schysst folk, en del som man kände väl och en del som man hade stött på i skolan bla. Btw dom jag var "där" med var Ida, Sara, Stina, Angie och Pontus. Eller det var vi som var bjudna av Abbe som inte ens kom dit. Sen var det som sagt annat trevligt folk. Sammanfattningsvis en riktigt nice kväll.

Lördagen innehöll en match mot T/G, jobb i kiosken på brynäsmatchen, film at my place med Martin. Skulle egentligen ha blivit American Gangster, men efter att kl hade blivit ganska mycket och det fortfarande var över 2 timmar kvar på den så avbröt vi.  Mycket mer om denna lördag finns det väl inte att säga.

Som ni kanske förstår så kommer det nu inte att bli några nya inlägg förrän på torsdag kväll när jag kommer hem från fjällen igen. Då kan ni se fram emot ett rejält skidinlägg.

FRAM TILLS DESS, LEV VÄL !!!


Tomorrow

YEEEES!!!!!  Imorgon är det MASSAGE PÅ IDROTTEN. Kommer bli helt underbart har jag en känsla av. Perfekt uppladdning inför fjällresan på söndag. Kanske man äntligen får bort lite knutar i ryggen : ) 

image102


OLJOR SKULLE VI OCKSÅ FÅ ANVÄNDA :D

image103


Nu blir det sova på riktigt,  Hörs  imorgon folket    Då är det FREDAG !!!!  :))   

Ny design!!!

Ja som ni ser har utseendet på bloggen fått en ordentlig tilltuffning. Blev riktigt nöjd med resultatet måste jag säga. Tack som fan Alex ;)

Lite om dagen som varit : skola som vanligt, slutade 13.50 men stannade kvar på skolan för jag skulle till optikern på linskoll 15.30. Satt altså kvar där i skolan å läste en tyskabok till lite före tre. Sen gick jag en runda ner på stan innan jag traskade upp till specsavers på söder. Linserna satt precis som dom skulle så nu är det fixat med synen min. Tog bussen hem 15.50 och väl hemma tog jag det lugnt å käkade lite innan jag cyklade till träningen, eller rättare sagt träningarna. Eftersom det var J20 först och sen A-laget direkt efter.

Aja kom hem för drygt en timme sen å här var det årets sista glögg som gällde, så nu sitter man å gnager på en pepparkaka medans man funderar på att kanske gå och lägga sig. Ja så får det nog bli.

God Natt !!!

Rockbjörnen!

Slängde precis in mina röster på årets olika kategorier till rockbjörnen. Rösta här 

SKYNDA POE !!!   RÖSTNINGEN STÄNGER KL 00

Här är mina val!!!

1. Årets svenska kvinnliga artist 
Amy Diamond 
Miss Li
Robyn 
Sonja Aldén 
Säkert! 

2. Årets svenska manliga artist 
Danny Saucedo 
Lars Winnerbäck
Magnus Uggla 
Måns Zelmerlöw 
Ola Svensson 

3. Årets svenska grupp 
Kent 
Mando Diao 
Sahara Hotnights
The Ark 
The Hives 


4. Årets svenska nykomling
Danny Saucedo 
Miss Li
Måns Zelmerlöw 
Oh Laura 
Salem Al Fakir 


5. Årets svenska låt
Kent: Ingenting 
Lars Winnerbäck: Om du lämnade mig nu
Magnus Uggla: Pärlor åt svin 
Måns Zelmerlöw: Cara Mia 
Ola Svensson: Natalie 

6. Årets svenska album
Kent: Tillbaka till samtiden 
Lars Winnerbäck: Daugava
Magnus Uggla: Pärlor åt svinen 
Ola Svensson: Good Enough 
The Ark: Prayer for the Weekend 


7. Årets utländska artist 
Bruce Springsteen 
Justin Timberlake 
Mika
Rihanna 
Timbaland 


8. Årets utländska grupp 
Babyshambles 
Foo Fighters
Linkin Park 
Tokio Hotel 
Westlife 


9. Årets utländska låt 
Mika: Grace Kelly 
Rihanna: Umbrella 
Timbaland feat. OneRepublic: Apologize
Timbaland: The Way I Are 
Tokio Hotel: Monsoon 

 
10. Årets utländska album 
Babyshambles: Shotter's nation 
Bruce Springsteen: Magic 
Mika: Life in a cartoon motion
Timbaland: Shock value 
Tokio Hotel: Scream 


11. Årets live-akt 
Kent 
Lars Winnerbäck 
Mando Diao
The Ark 
The Hives 


VILKA LÅTAR VALDE NI ???

I huvudet på...

image99

Ja vad döljer sig egentligen i huvudet på Gynning?

I huvudet på Gynning hade premiär igår. Ganska underhållande trots allt, skön dialekt också. Inte varje dag man får lyssna på skånska. Som mamma var hon väl inge vidare bra. Men vem vet, hon kanske blir en bra mamma i slutet av den här serien, om det blir nå mer om barn. Jag läste att hon skulle träffa Bert Karlsson också. Hon ska tydligen släppa en singel och försöka slå med den i Hollywood. Kan bli riktigt underhållande att se henne sjunga. Såg ju direkt vilken utstrålning hon hade när hon gjorde alla Kevin-låtarna. Bara hon håller sig borta från gitarren :P

image98

Sugen

På en sån här...

image96


eller kanske en silver...

image97    Vilken är snyggast ? Hjälp mig i valet


Fjällen !!!

På söndag är det äntligen avfärd. Klövsjö väntar. Såg precis på vädret att det skulle bli mycket snö och kallt. Hoppas det inte blir snöstorm bara. För jag är inte speciellt sugen på att sitta inne å sörpla varm choklad hela dagarna. Men så farligt lär det nog inte bli. Som det känns nu så kommer inget snöande stoppa mej iaf för jag är så sjukt taggad på att spänna på skidorna och ge mej ner i branterna nu. Bara 5 dagar kvar


image93



image94



image95

Mmm...

Åkte ner på stan en snabbis för att fixa ett leg, men det var ju svårare än man kunde tro. Tydligen räcker det inte med pass för att bevisa vem man är. Det skulle vara nått personbevis också. Allt dedär för att kunna få ytterligare ett bevis på vem man är. Enklare blir det när man får körkortet. Ska iaf boka halkkörning nu i veckan så att jag kan göra det på nått av loven som kommer snart.



På vägen hem fick jag syn på en sån här genom fönstret så jag sprang in och köpte mig en... 


                             image92


Nu ska jag frossa  ;D

Prison Break

Var ett tag sen idrottsgalan tog slut nu och måste nog säga att Peter Settman är given som programledare där nästa år också. Klar blev också min engelska så nu ska jag sätta igång med tyskan. Ikväll blir det Prison Break. Första avsnittet efter uppehållet kom ut i natt, så nu ska det bli spännande att se hur det går för Michael Scofield å grabbarna. Hoppas nu bara att den där strejken borta i hollywood tar slut snart för jag läste att dom bara har spelat in 13 avsnitt av säsongen. Och det är det nionde som kom ut inatt så dom har bara drygt en månad på sig.

image91


Wiiee

Skönt att sluta kl 10 idag .  Hade matte en timme, sen var det halvklass på fysiken så där var man ledig. Då skulle det ha blivit en tre timmars håltimme men efter att vi hade snackat med engelskaläraren fick vi jobba hemma med den. Skönt sa vi sen stack vi ; )

Jag och Pontus tog en tur ner på stan. Pontus var ute efter ett par jeans och jag var hungrig. Efter att ha varit på carlings och blå hade han funnit det han sökte. Ett par skitsnygga Acne-brääääls blev det. Kanske bjuder på en bild av hans ass när han använder dom nästa gång  ;P Ja när vi var klar med det hade äntligen lunchställena öppnat så vi gick till Subway. En köttbullesub bidde det. Jummie
Efter det gick vi till våra bussar och åkte hem till var och en.

Nu sitter jag och kikar på reprisen av Idrottsgalan som jag missade stora delar av igår kväll.
Peter Settman, eller ska jag säga Ronny ;D vilken kille.  Lätt bäst på galan av det jag sett hittillsnär han gav Charlotte Kalla en Wunderbaum. Aja nu ska jag fortsätta kika lite innan jag sätter igång med English und Deutsch.

Auf Wiedersehen


18-årsfest!

I lördags var det som sagt en liten fest för oss som gått och blivit gamla. Eller Pontus har ju inte fyllt än, men snart så. De övriga var alltså jag, Nima och Abbe.
Det började med förfest slasch samling hemma hos Robin. Där blev det karaoke och nån lek som kallades "sug och blås". Själv så hade man ju aldrig hört talas om den så självklart var det jag som åkte ut direkt. Men det gjorde inte så mycket för det fanns ju mycket annat folk man kunde roa sig med. Tex abbe som stog å fascinerades av robins UV-lampa. Den var ju trots allt ganska cool.
När klockan hade blivit halv tio var folket samlat och vi tog bussen ner på stan. Väl där nere hoppade vi på nästa buss som skulle ta oss den korta biten till lokalen. Strax före tio kom vi fram till lokalen där vi möttes av en hel del schyssta typer. Där höll då själva festen på i några timmar. Riktigt nice var det. Lite drygt med stora lysrör uppe i taket bara, var bara att välja på helljust eller kolsvart. Valet var väl inte så svårt och med lite schnygga lampor som jag och angie hade på nyckelknipporna blev det värsta partybelysningen.

Strax innan halv ett tog det roliga slut i lokalen, men än var det inte över. Först gick alla till busshållplatsen för att ta bussen till stan kl 00,35, men efter att ha väntat till kvart i utan att det kom nån buss började alla gå mot stan istället. Det blev ett kort stopp vid Dalagrillen, sen gick en del mot bussarna och andra mot gamla stan där det blev en trevlig avslutning på det hela hemma hos Hr. Häll. Snacka om fint ställe alltså. En rolig blinklampa var det också. Perfekt om man skulle dansa lite. August lärde mig och Ida hur man gjorde granen och kuben. På övervåningen var det amerikansk fotboll på tv i ett rum och rock i ett annat rum. Tenacious D-låtar var det som spelades och alla som kunde låtarna sjöng med.

Kl två började alla som inte skulle sova över där röra sig mot bussarna. Sen var det roliga över för den här gången...men det pratas redan om nästa fest ;D

På bussen träffade jag Wulff, Peggy å Svensson som hade varit hemma hos Rasmus på pizzakväll. Dom hade tydligen också haft en skojjig kväll. 

Snipp snapp snut så var festen slut. 

              

God natt!

Det här får avsluta min artonde födelsedag



18 år !!!

HURRA HURRA FÖR MIG IDAG!!!  Idag fyllde jag alltså myndig. Fantastiskt skönt måste jag säga. Så vad har jag gjort på denna trevliga dag? Jo jag blev väckt av familjen imorse, tog visst ett tag för mig att vakna, låten höll på att ta slut innan jag fattade vart jag var ;P Och på frågan vad jag önskade mig/ fick blir svaret... 

       

Tyvärr såg jag aldrig skymten av de två första men jag fick  iaf en liten slant som ska gå till makeover i rummet mitt. Ska bli skojj att få göra om lite.



En sak till var det också, jag trodde man skulle få körkortet med posten den dan man fyllde 18 ??? ;O Som en liten present från Reinfeldt å grabbarna liksom. Men så var det ju inte. Ja menar, bensinen har ju blivit så sjukt dyr nu på slutet så dom lär ju fan bjuda på nånting ;P  

Imorgon...

Imorgon fyller jag äntligen 18 !!!  Härligt härligt. Får se hur jag ska fira. Förmodligen blir det inte så mycket just imorgon. Ska käka med familjen på fredag. Jag får bestämma vart :D Därför blir det nog Church Street...var så länge sen jag var där nu. Lätt godaste stället. Men smakar det så kostar det. Sen var det nåra grabbs som snackade om krogen men det blir säkert inget.

På lördag däremot ska det bli pardey !!!  Vi gick ihop några stycken å fixade lokal så är nån sugen att komma är det bara att säga till så kan jag tala om vart vi tänker hålla hus.

I Am Legend

Kungrulle lär jag säga!  Såg den för nån vecka sen. Precis en sån film som jag gillar. Ruggigt spännande och cool. Will Smith är grym i huvudrollen, visste inte heller att han var så sjukt bra tränad
                                                                                                                                                          
Robert Neville är en lysande vetenskapsman, som kommer till korta när ett fruktansvärt virus sprids utan att kunna vare sig stoppas eller botas. Neville, som visar sig vara immun, blir den sista överlevande människan i New York City, kanske även i världen. Helt ensam är han inte förstås... han delar tillvaron med "de infekterade", pestens offer, som har förvandlats till kannibalistiska varelser som endast lever i mörker och som hungrigt slukar allt och alla som kommer i deras väg.

I tre års tid har Neville lärt sig att söka mat och andra livsnödvändigheter på dagtid samt troget sända radiomeddelanden i ett desperat hopp om att hitta andra överlevande. Samtidigt smyger "de infekterade" i skuggorna och väntar in den dag Neville, mänsklighetens sista hopp, gör ett enda litet misstag. Neville fortsätter att söka ett botemedel och grundar all sin forskning på sitt eget immuna blod. Men tiden är knapp och hans blod är något som "de infekterade" hungrar efter.

Ni kan kalla mig brillan!

Var hos optikern och hämtade brillorna idag. Här kommer ett litet smakprov :

vad tycks ?

image78

Napoleon Dynamite!

Kikade på Napoleon Dynamite hemma hos Martin innan vi stack till träningen idag. Lätt en av dom skönaste filmerna jag sett. Du behöver egentligen bara se fem minuter av Napoleon Dynamite, sen vet du om du kommer älska eller hata den. Jag kan förstå varför vissa bara fnyser åt den här filmen. Den handlar inte om något, den leder ingenvart och ja, den är nog lite väl skum för vissas tycke. Det finns liksom inga ord som kan beskriva denna film. Egentligen är den totalt meninglös...men jag har aldrig skrattat så mycket. Vissa repliker är klockrena, och det finns gott om scener som är så jävla roliga. image76

Det här är filmen som enbart tog 22 dagar att spela in och där huvudrollsinnehavaren Jon Heder fick 1 000 dollar för sin roll. Filmen drog in dryga 40 000 000 dollar!!!!! på biograferna bara i USA.

Ja ni som har sett den vet ju vad jag snackar om. Världens kanske bästa...eller sämsta film.

Så till er som inte har sett den, GÖR DET !!!

Söndag

Söndag sega söndag. Så brukar det kännas rätt ofta för min del. Nån som håller med ?
Idag var det iaf omstart i hockeyn efter juluppehållet. Match mot Borlänge. Enkel match om man kollade i serien, men den skulle ju spelas också. Alltid svårt att få igång spelet igen när man inte lirat ihop på ett tag. Senast vann vi med 18-1 mot dom, men då spelade vi riktigt bra långa stunder.

Började lite avvaktande men efter bara några byten så blev pressen starkare å starkare från vår sida. Men det märktes att det var ett tag sen sist och timingen som fanns innan var inte på sin plats. Till slut lyckades vi iaf spräcka nollan och gick till paus med en 1-0 ledning. I andra starade vi med ett högt tempo och Borlänge fick svårt att hänga med. Målen började droppa in och vi gick upp till 4-0. Efter lite slarv av oss gjorde dom ett mål i slutet av andra.
I tredje kontrollerade vi matchen och gjorde vad vi skulle, men inte mycket mer. Jag fick göra lite poäng också. Sköt ett skott från blå när Viktor "Brendl" Nygren stog framför kassen. Pucken gick i in i mål och frågan var om den gick rakt i eller om Nygren styrde? Måltjuv som han är så var det han som fick målet men jag är inte så säker på om han rörde den. Men huvudsaken det blev mål. Några byten senare var det dags igen. Peggy tekade rakt bak till mej å det var lika bra att klappa till puckrackarn tänkte jag. Den här gången var det ingen som rörde pucken, inte ens målvakten. Glad blev jag.
Sen fick jag en till poäng också när jag passade till Holappa som passade till Nygren som gjorde mål. 6 mål hann vi med att göra innan matchen var över och slutsiffrorna blev 10-4.

Efter matchen övningskörde jag till farmor och hem igen för vi skulle lämna tillbaka hunden hennes som vi passade under tiden som hon var i Tyskland. Rackarns vad bilar det var ute på E4an nu när alla skulle hem från fjällen å julledigheterna. Men vad gör väl det, bara kul när det är trafik.  

Nu sitter jag och kikar i IKEA-katalogen för jag ska göra om på rummet mitt.



PÅ TORSDAG FYLLER JAG 18   !!!!!!   : ) 

fan fan fan

image75

Ni ser ju själva ;(

Trots att Skellefteås Tomas Larsson kvitterade till 2-2 med 38 sekunder kvar - och tvingade JVM-finalen till sudden death - blev det ett bittert slut för Juniorkronorna. Kanada avgjorde i förlängningen och tog sitt fjärde raka JVM-guld.

Upphämtningen i tredje perioden var en fröjd för ögat för varje svensk hockeysupporter. Reduceringen till 2-1 gjorde Brynäs back Jonathan Carlsson (bilden) i power play - framspelad av klubbkamraten Johan Alcén som från en position bakom mål stod för en underbar passning.


Sverige får nöja sig med ett silver i turneringen - den första medaljen för Sverige i JVM på tolv år, då det också blev silver. Det senaste och enda svenska guldet kom för 27 år sedan, 1981.

Sverige - Kanada 2-3 (0-2,0-0,2-0,0-1)

Period 1
01.27 0-1 Brad Marchand
17:01 0-2 Claude Giroux (Marchand/Turris)

Period 2
Inga mål

Period 3
05:13 1-2 Jonathan Carlsson (Alcén/Berglund) PP1
19.22 2-2 Tomas Larsson

Period 4

03:36 2-3 Wayne Simmonds

Skott: 28-21 (5-7,6-10,14-3,3-1)
Utv, Sve: 5x2 Kan: 4x2
Domare: Vyacheslav Bulanov, Ryssland
Publik: 7 480

Matchens lirare:
Sverige: Mikael Backlund
Kanada: Brad Marchand

Sassa brassa mandelmassa !!!!

Alcén till Carlsson och MÅÅÅÅÅÅLL !!!!

image58

GO SWEDEN GO !!!


Emil i lönneberga ! Skidor ! Hockey !

Bara sport! Bara sport! Bara massor utav sport!  Sport hela dan på tv idag fan. Skiåkning i alla dess slag nu under morgonen och dagen. Ikväll kl 20.00 på SVT 24 är det FINAL i JVM.  Sverige - Kanada. Dags att sätta dig kanadickerna en gång för alla nu och tillsammans med Wikegård som kommentator ska vi heja(skrika, svära) fram småkrononorna till seger.

Men som tur var så fanns det lite mer än sport att kika på idag också :) Nämligen Emil i Lönneberga som gick på TV4 under frukoststunden här. Det var trevligt att få en liten paus från sportens värld.
image74

Friday night lights

Här kommer lite pics från bowlingen igår kväll. Efter en mycket rafflande finnish var det till slut Erik "Sandra" "Erkki" Pettersson som stog som segrare. Efter bowlingen kände vi oss hungriga så det blev raka spåret till Donken. När vi blivit mätta och belåtna stack vi hem till Mario och spelade Nintendo 64 YEAH ;P var inte igår precis.  Turnering i Mario Kart och Bond avslutade den trevliga fredagen.

       

   

     

 

Bowling !!!

Äntligen blir bowlingtävlingen av : )   Sist var det fullbokat men idag såg vi till att vara ute i tid, så nu är en bana bokad kl 21.30 - 23.  Ska bli härligt att få rulla in nåra strike ; )  

Nu lär ja ge mig av : )     image24

shopping

Igår var jag, Martin och Westlund nere på stan å kikade lite. Jag hade några presentkort på Stadium och H&M att göra av med. Letade som en tok på stadium men kunde inte hitta nånting att spendera julklappsinkomsterna på. På H&M hittade jag däremot ganska mycket. Har nog aldrig provat så mycket kläder på en å samma gång som jag gjorde igår.  Till slut gick jag ut från butiken med en långärmad T-shirt, en vanlig T-shirt och ett linne.

                     Vad tycks ?

En bild säger mer än tusen ord!!!

image58

Om att ha spelat mot två av sveriges bästa juniorer!

Trot eller ej men det är faktiskt så att jag har spelat hockey mot två av killarna som snart ska ut å fightas mot ryssarna. De två som det gäller är backen(som är lika gammal som mig), Viktor Hedman. Honom har jag mött i den klassiska Ankarcupen som spelades i självaste Gavlerinken. Det var i finalen mellan Brynäs - MODO. Kommer tyvärr inte ihåg hur matchen slutade men av silvermedaljen som hänger här hemma att dömma så blev det alltså förlust. Men vad gör väl det. Vi var ju bara 13 år. Viktigaste var ju att vi hade kul ;P 


Den andra som jag spelat mot är Johan Alcén. Honom mötte jag när jag gick i sjuan på min dåvarande skola Stora Sätra. Det var final i skol-DM. Jag kommer ihåg att det var det största laget jag spelat mot i hela mitt korta liv. Alcéns skolan som jag inte minns vad den hette, hade endast nior i sitt lag(alltså 88:or), medans mitt lag hade en blandning av spelare födda (88-90). Det blev ingen vidare jämn match. Tror den slutade 7-1 eller nått sånt. Så det blev en till silvermedalj att hänga upp  på rummet  ;(   Men ledigt från skolan fick man ju iaf (Y)   


Kom på att det är en till kille jag lirat lite med också. Jonte Carlsson. Men då gäller det bara friåkning och lite smålagsspel som alltid startar upp hockeysäsongen i slutet av juli/början av augusti nån gång. Kan vara bland det bästa som finns det, att snöra på sig grillerna å åka sig trött inne i kylan. Sen åker man å tar ett kvällsdopp i havet på vägen hem. 



Nej nu lär man börja tagga för matchen :D 

GO SWEDEN GO


NU JÄVLAR !!!!!!

I eftermiddag gäller det.

Sverige-Ryssland i semifinal i junior-VM.

Nedsläpp 16.00 i CEZ Arena, Pardubice, Tjeckien.

SVT 24 ÄR KANALEN SOM SKA VARA PÅ KL. 16.00

   image54


Hockey night in Sthlm

Ja vi åkte ju som sagt på en träningsmatch under onsdagen till haninge,sthlm. Avresa kl 15, hemkomst kl 02. Ganska jobbig resa men roligt att åka iväg endå. Aja här kommer iaf en matchsummering som coachen våran skrev.

ik satra j20 @ hanninge j20
  
This was a training match against a very good team. Hanninge was in the Elite last season, and has qualified for the j20 "allettan" for a chance to move back into the Elite for next season. They also practice almost everyday, which i maintain is a huge advantage for any team. I was hugely impressed with how fast they were as a team, and their overall size combined with their speed made them a good team.  

Overall this was a fun game if you were a fan. Lots of offense, hitting and great tempo to the game. 

From a coaching point of view I saw a lot of very good things from our team. When we played our system we looked great, it directly led to pinning Hanninge in their zone several times, and to some good scoring opportunities. Not to mention a power play goal, and breaking up several of their up ice breakouts. The only time we encountered trouble was when players began chasing the puck instead of taking the man and space.  

This coming week and leading up to our very important series match against Hudik, we will spend a lot of time on being physical, faceoffs, passing and shooting off the pass, winning loose pucks and of course the system. Hanninge is a better team than anyone in our series so if we can beat them, we can beat anyone else we need to, so take a little swagger into our next match, but remember hard work and team play won this game as well as being strong mentally. We must continue to play desperate and hungry.Scoring a quick goal to answer one of theirs was huge.  

Scoring summary....  

1st Period:
4:48 1-0 Wilhelmsson (unassisted)
10:11 2-0 Wiklund (Wilhelmsson) POWERPLAY  

shots: 11 to 10 for Satra  

2nd Period:
3:54 3-0 Wilhelmsson (Salminen)
8:53 3-1 Hanninge
11:08 3-2 Hanninge
11:55 4-2 Salminen (Persson-Wallin)  

shots: 19 to 13 for Satra  

3rd Period:
7:58 4-3 Hanninge....POWERPLAY
14:52 5-3 Kinnvall (Axelsson) POWERPLAY
15:51 5-4 Haninge  
shots: 17 to 12 for Hanninge  


Totals...  

Score: Satra 5   Hanninge 4  

Shots:
Satra 42..............shooting 12%
Hanninge 40........shooting 10%  

Powerplay: 2 for 7    28%  

Boxplay: 6 for 7       86%


JAAAAA, vi vann, det trodde ni aldrig va??  att bönderna från gävle skulle gå å vinna mot stjärnorna från hufvudstaden. Haninge var iaf ganska säkra på hur matchen skulle sluta. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig ;)

       varför har dom inte en Gröna Lundspegel i varje McDonalds-kö !?!?


Auf Wiedersehen / Axl Rose

Ps.  om det är nån som undrar varför det står på engelska så beror det på att våran tränare kommer från over there.  Ds.

Nytt år, nya möjligheter

Sitter å äter quinoa och kollar på mästerdetektiven Kalle Blomkvist  : ) perfekt uppladdning inför kvällen match.
Klockan tre går bussen som idag har siktet inställt på stockholm, eller rättare sagt Haninge. Där ska vi möta haninges J-20. Ingen aning om vilken klass det är på det laget men förhopningsvis blir det en jämn och välspelad match. Kommer väl hem runt en kl 2, får se om det bli någon matchrapport då =) 

Nu ska jag se färdigt på filmen sen bär det av mot läkerol arena.

LEV VÄL !!!   image50   image51

Nyårslöften!

Lite sent kanske, men jag hade ingen tid till att skriva ner dom igår, satte. Jag har aldrig varit speciellt duktig på att hålla mina nyårslöfte. Vet knappt om jag har hållit ett enda, jo justa, jag hade ju godislöfte nått år där. Det lyckades jag hålla, men sen har det varit värre med den saken. Kanske att jag har valt för svåra saker? Nej, det tror jag inte. Snarare att jag insåg att det var bättre att leva som jag gjorde.

Inför 2008 resonerade jag såhär :   
I princip allas nyårslöften brukar vara sluta röka, börja träna mer, sluta äta choklad. Röker eller snusar gör jag inte så det är inget jag behöver tänka på. Godis och choklad är för gott för att avstå från och det lilla som jag äter så är det knappst något att hålla tillbaka med. Träning i alla dess former är väl kanske det absolut vanligaste nyårslöftet och jag undrar om man skulle kunna ge löftet i motsatt betydelse. För det är nämligen så att av de 365 dagarna av 2007 så kanske jag var fysiskt aktiv under minst 300, eller ja det är nog mer än så faktiskt. Under hockeysäsongen blir det ofta träning fem dagar i veckan och match två. Har vi tur får vi en eller två dagar ledigt ibland. Men jag skulle alltså vilja vända på det klassiska nyårslöftet och säga att jag ska träna mindre, men istället träna effektivare på de pass jag kör. Kan funka riktigt bra tror jag, hoppas jag : )  Då får man ju även lite mer tid till annat skojj som att träffa travligt folk och kanske gå å fika. Vad vet jag, mer tid till att njuta av livet. Där har vi det ; D 
mitt nyårslöfte 2008 gott folk :  mer tid till att njuta av livet

Jämendåså, redo för ett nytt och händelserikt år ; )    GOTT NYTT!!!

2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja det är klart!!!

2. Höll du några av dina nyårslöften?

jag hade inga nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej så gammal är jag inte 

4. Dog någon som stod dig nära?
farfar <3

5. Vilka länder besökte du?
Turkiet,Danmark

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Någon att kripa ner i sängen å gosa med  

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
jul,nyår


8. Vad var din största framgång 2007?
Lärt mig åka skidor

9. Största misstaget?
lång lista...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

svårt att undvika

11. Bästa köpet?
skidorna (julklapp)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm, köpte inget dyrt vad jag minns

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
absolut :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Sean Kingston - beautiful girls  

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare, eller kanske inte ändå

16. Vad önskar du att du gjort mer?
gått på första tanken

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
tränat


18. Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med familj, kusiner, tremänningar, farmor och mormor.

19. Blev du kär i år? 
nope :(

20. Hur många one night stands?
*räknar på fingrarna*

21. Favoritprogram på TV?
prison break, heroes, two and a half men

22. Bästa boken du läste i år?
har jag läst nån ?!?

23. Något du önskade dig och fick?
skidor

24. Något du önskade dig men inte fick?
nepp

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
restaurang


26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
vädret, brud?


27. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Braaa Dääär

28. Vad fick dig att må bra?
loven, my homies

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Megan Fox

30. Vem saknade du?
Farfar :(

31. De bästa nya människorna du träffade?
blev en hel del nytt folk iår : ) väldigt många trevliga också,  sånt gillar vi  ; )


GOTT NYTT ÅR !!!

image48


nån som har några nyårslöften ?

RSS 2.0